Synlige reperasjoner - Visible mending

fikseklær Jan 31, 2022

Er det en trend vi i Fikseklubben elsker så er det synlige reperasjoner!

Nå skal vi femheve slitasjer og hull, ikke dekke for det så lite synlig som mulig. Er ikke det fantastisk?

Mange av oppskriftene vi deler i Fikseklubben medlemsportal er oppskrifter på klesfiksing som er godt synlig. Men det som er litt stilig er at det som er godt synlig kan gjøre usynlig ved å bruke en tråd i matchende farge fremfor kontrastfarge når du syr igjen et hull.

Vi fikser det pent og holdbart

Målet er ikke bare å sy igjen et hull i full fart. Målet kan være å gjøre det brukbart igjen på en måte som oppgraderer plagget i tillegg til at reperasjonen er slitesterk. For noen ganger hvis man bruker feil utstyr kan man ødelegge plagget mere ved å fikse på det.

En synlig reperasjon som vi digger

Silkepatches på slitte albuer! En ullgenser kan var i årevis, men den blir ofte slitt på albuene. Vi har fikset  flere slitte albuer med hjemmelagde strykemerker i fine farger.

En flekk som ikke går vekk?

Pynt på den! Har flekken grodd fast i stoffet så betyr det ikke at plagget er ubrukelig. Det er en perfekt mulighet til å slå kreativiteten løs! Du kan velge den enkleste måten, pynt flekken med et fint strykemerke.

Eller, du kan gå for en litt mer tidkrevende, men desto artigere måte å dekke over flekken på. Broder mange blomster! Plutselig har du oppgradert både flekken og plagget ditt.

Å fikse klær godt synlig er ikke bare pente å se på. Det er også en perfekt mulighet til å så fiksefrø til alle du møter på din vei. Når du bruker dine fiksa klær med stolthet viser du at det er kult og sosialt akseptert å bruke klær som er fiksa på!

Finn frem sysakene og bli med på fiksebølgen! Sammen skal vi gi klær et lengre liv.

Hvis du ønsker å lære mer om klesfiksing, både synlige og usynlige reperasjoner da kan du lese mer om Fikseklubben. Vi lærer deg hvordan du fikser dine plagg pent og holdbart.

Vil du lese mer om Fikseklubben og hva du lærer?

Sjekk ut Fikseklubben