miljøvennlig skolestart med fruktenett, gjenbrukbare bokbind og gymbag

Miljøvennlig skolestart

Sep 02, 2021

Å gå på skole er ikke en miljøværsting akkurat. Men også på denne arenaen er det muligheter for å ta noen miljøvennlige valg. Da tenker vi på engangsartikler som ikke kan brukes igjen og igjen.

Hekle et fruktnett

Det er fort gjort å ta en ny plastpose til frukta hver dag. Dersom du er på utkikk etter et miljøvennlig alternativ til plastposene så vil vi anbefale deg å hekle et fruktnett av bomullsgarn. Dette kan brukes når du kjøper frukt på butikken og for å beskytte frukten i sekk og veske. Vi har delt framgangsmåten i et blogginnlegg som du finner her.

Sy en gymbag av gjenbrukstekstiler

Vi elsker gymbagger! Det er så utrolig praktisk og de er veldig morsomme å sy. I Fikseklubben har vi delt en detaljert fremgangsmåte som oppskrift og video på hvordan du syr en gymbag av gjenbrukstekstiler, selvfølgelig. Dette er en fin oppskrift hvor barna kan inkluderes i prosessen. La de bli med på bruktbutikken for å finne seg et fint stoff, la de feste på nåler og styr symaskina, det skaper mestringsfølelse.

For å sy en gymbag trenger du:

  • Gjenbrukstekstiler i et kraftig og slitesterkt stoff
  • Snorer
  • Saks
  • Knappenåler
  • målebånd
  • Symaskin

Vi har sydd en gymbag av et ødelagt telt. Forhåpentligvis blir den litt vannavstøtende og slitesterk da.

Gjenbrukbare bokbind

Bøkene behøver god beskyttelse for at de skal kunne brukes av så mange elever som mulig. Vet du at det finnes et godt alternativ til bokbindene av papir? Du kan enkelt sy et gjenbrukbart bokbind. Det eneste du behøver er et stoff med god stretch, en symaskin eller nål og tråd. For å sy et bokbind kreves det kun to sømmer, så dette er et prosjekt alle klarer! Hvis du vil ha hjelpevideo og detaljert oppskrift på e-post kan du melde deg på vårt nyhetsbrev her, så sender vi det til deg, helt gratis.

Vil du lese mer om Fikseklubben og hva du lærer?

Sjekk ut Fikseklubben