Fiksekurs for Eika Gruppen

Feb 15, 2023

Eika kickstartet 2023 med en bærekraftsuke! Fikseklubben var så heldig å få være en del av arrangementet. Eika er en allianse av selvstendige banker, Eika Gruppen og Eika Boligkreditt. Under bærekraftsuken ønsket de å rette fokus på hva de som individer kunne gjøre for å minske sitt klimaavtrykk.

"Vi skal støtt kundene våre i å ta mer bærekraftige valg i sin hverdag i årene fremover, da må vi starte med oss selv. Kurs i klesfiksing var både morsomt, sosialt og ikke minst en veldig konkret måte å lære om bærekraft i hverdagen på." - Marianne Groth - konserndirektør for bærekraft og samfunn. 

 

Marianne Groth med fikset kontoralbue

Hanne Næss holdt fiksekurs i Trondheim

En del av bærekraftsuken til Eika handlet om klesfiksing. Vi i Fikseklubben var så heldige å få holde fiksekurs i 4 forskjellige byer. Samt et foredrag med Mari Melilot om en bærekraftig garderobe. Å motivere de ansatte til å ta en titt i sitt eget klesskap fremfor å kjøpe nytt vil minske klimaavtrykkett til enkeltpersoner.

Ansatte i Trondheim, Oslo, Gjøvik og Hamar fikk muligheten til å bli med på fiksekurs for å lære hvordan de fikser små og store hull med nål og tråd. På to timer ble det fikset 62 plagg! Fikseklubben tok med nødvendig utstyr og kunnskap, deltakerne tok med plagg som de ønsket å fikse.

Plaggene som ble fikset ble både telt og veid.

Zenab lærer bort hvordan man lykkes med klesfiksing.

I Oslo var det  Zenab Mahmood som holdt fiksekurs. I løpet av arbeidsdagen fikk vi gjennomført to inspirerende kurs om klesfiksing på Oslokontoret. Et kreativt avbrekk for Eikas ansatte. 

Det var utrolig inspirerende og givende å få delta på bærekraftsuken. Å se mestringsfølelsen blant kursdeltakerne er alltid like fint. Nå håper vi at alle som deltok bruker de fiksa plaggene med stolthet.

Arrangere fiksekurs?

Kunne du tenkt deg å arrangere fiksekurs for dine ansatte? Ta gjerne kontakt med oss i Fikseklubben for informasjon om hvilke kurs vi tilbyr.

 

Vil du lese mer om Fikseklubben og hva du lærer?

Sjekk ut Fikseklubben