#Fikseklær

fikseklær Jan 15, 2021

Å drive en fikseklubb nå som fiksebølgen blir større og større er så givende! Vi elsker å se fiksegleden som sprer seg blant store og små. 

Daglig får vi spørsmål om reparasjon av klær, mange synes det er utfordrende og finner ikke tid. Dette har vi også kjent på, men det tar faktisk ikke lang tid å få fiksa litt klær, som med alt annet, øvelse gjør mester. Klesfiksing er gøy når du har lært det grunnleggende!

Tidsklemma

De fleste er godt kjent med tidsklemma. I løpet av en dag er det utrolig mye vi skal rekke. NÅR skal vi få tid til å fikse klær? 

Svaret er enkelt, sett av 30 min i uka som er dedikert til klesfiksing, det betyr at det er 30 min mindre til Netflix, men det må vi tåle? Å reparer klær behøver ikke ta lang tid. Noen småhull tar det faktisk kun to minutter å fikse, det tar lengre tid å dra å på butikken å kjøpe nytt, eller logge seg inn på nett og nettshoppe, vi må prioritere tiden vår.

For å effektivisere klesfiksinga prøver jeg å få unna så mange like reparasjoner som mulig på en kveld. Når jeg først finner frem strykejern og strykebrett, da finner jeg frem alle klær som må få en lapp. Dagen etter kan jeg sy rundt lappene for å forsterke de. 

Mitt andre beste tips for å effektivisere er: finn frem alt som må fikses med samme trådfarge på symaskina! For det som tar tid og er litt kjedelig, er å skifte tråd på maskina. Hvis du har en liten bunke med røde klær, da fikser du de på en-to-tre.

Når du har kommet godt i gang med livet som klesfikser, da har du mest sannsynlig blitt bedre og bedre for hvert plagg du fikser. Plutselig kan du brodere over hull samtidig som du ser på Netflix! 

#Fiksefredag

Det er ikke alltid jeg finner motivasjon til å fikse, derfor har vi satt i gang fiksefredag! Hver fredag fikser vi en liten ting, eller stor ting, det spørs hvor motivert vi er for reparasjoner av klær den dagen. Følg med på instagram, vi deler alt dere har fiksa og delt under hashtaggen #fiksefredag hver eneste fredag, en liten dose motivasjon der altså. 

Jeg har ikke noe fikseutstyr.

Fortvil ikke, du kommer langt med nål og tråd! Det er faktisk ikke så mye som er livsnødvendig av fikseutstyr, men noe utstyr gjør fiksinga enklere. 

Det vi bruker mest når vi fikser er:

  • Nål og tråd
  • Symaskin
  • Vliesofix for å lage lapper. 
  • Strykelapper
  • Saks
  • Knappenåler
  • Lyspære eller stoppesopp

Når du har samlet utstyret ditt, lag deg et system slik at det er enkelt å finne det frem når du finner et hull. Det er veldig kjekt å ha en skål med strykelapper lett tilgjengelig.

 

Hvor skal jeg starte? 

Er du helt blank på klesfiksing og har ikke holdt en nål siden barneskolen, da anbefaler vi deg å følge oss på Instagram for mange fiksetips. 

Er du en småbarnsmamma som har et barn som lider av kniver på knær, da kan du laste ned denne oppskriften og hjelpevideoen på hvordan du fikser et hullete buksekne, helt gratis!

Last ned gratis oppskrift og hjelpevideo.

 

Lykke til med fiksinga!

Vil du lese mer om Fikseklubben og hva du lærer?

Sjekk ut Fikseklubben