Ullbukse med lapper over hull og broderinger

#Fiksefredag

fiksefredag fikselær reparere Sep 24, 2020

Et spørsmål jeg ofte får er når har du tid til å fikse klær? Svaret er enkelt, jeg setter av tid til det. Tiden jeg ikke bruker på å gå i butikker kan jeg bruke på å reparere klær. Og for å gjøre det enda enklere har jeg satt av litt tid hver fredag, derfor #Fiksefredag.

I Fikse-Klubben heier vi på og insiprere hverandre hver fredag til å få fiksa en eller flere ting i fiksebunken. Det er utrolig hvor mye du får fiksa på en liten time. Og mye av klesreperasjonene gjør jeg samtidig som jeg ser på TV.

Det som er enklet å fikse og kan gjøres i sofaen er:

  • Ny knapp på utebukser slik at strikken sitter igjen.
  • Feste løse tråder i ullgensre .
  • Brodere over små hull.

Dersom jeg har en stor fiksebunke med bukser som må fikses setter jeg av en liten time og får ordna det. Det er ingen hemmelighet at bukseknær til barn får hull på et blunk! Noen ganger har jeg lurt på om barna får kniver på knærne når de fyller tre år?  Heldigvis er det enkelt å fikse et hullete buksekne når du først er i gang.

Jeg bruker å fikse hullete knær med strykelapper som jeg lager selv. Jeg bruker stoffrester og stryker på vliesofix, som jeg igjen stryker over hullet. Lappen fester jeg med sikksakksøm eller håndsøm. Synes du dette høres spennende ut, men er litt usikker på hvordan du gjør det? Jeg har laget en detaljert hjelpevideo og oppskrift til deg. Legg igjen navn og e-post her så får du den i innboksen din.

Jeg håper du har blitt inspirert til å dedikere litt tid til å #fikseklær det gir en enorm mestringsfølelse! Og hvis du får fiksa noe, del det på instagram og bruk hashtaggene #fikseklær #fiksefredag <-- Hvis du fikser på en fredag. Man skal ikke undervurdere påvirkningskraften vår, tenk hvis du inspirerer en venn til å fikse fremfor å kaste, det er kult det!

Vi heier på deg og gleder oss til å se hva du får fiksa.

Du kan lese mer om Fikseklubben her.

Vil du lese mer om Fikseklubben og hva du lærer?

Sjekk ut Fikseklubben