De mest miljøvennlige klærne er de vi allerede har i klesskapet

Fiksechallenge!

Jan 06, 2021

Bli med på årets #Fiksechallenge!

Hva er en fiksechallenge?

Det er en uhøytidelig challenge vi har sparket i gang på instagram. Målet er å få klær i omløp. Det handler ikke kun om å få fiksa klær, men også rydding av klesskap, sortering, donering og salg. Til slutt skal du sitte igjen med klær som du bruker og klær som må fikses.

Alle som melder seg på får tilsendt et motiverende skjema. Her skal vi fargelegge hjerter når vi gir bort klær, selger noe og fikser noe. I tillegg har vi et fiksemål! Et eller flere mål vi skal fokusere på å lære oss i 2022. Klesfiksing gir mestringsfølelse og for å mestre må vi øve.

 

Når du har rydda starter fiksinga.

Jeg sorterte alle klær for min familie, det var mye barna hadde vokst utav som ble gitt bort til venner og familie, noe blir solgt og det som fortsatt passer får bli. I tillegg la jeg unna ALT som måtte fikses og sorterte det.

Her ser dere hvor stor fiksebunken var etter oppryddingen.

På tre uker skal alt dette bli fiksa. Og jeg sortere det etter tema.

Uke 1: Det som MÅ fikses kjapt. Slik som hverdagsklær som vi vil bruke.

Uke 2: Det som tar litt lengre tid å få fiksa. Slik som regntøy, jeans og andre ting som tar litt lengre tid enn 10 minutter.

Uke 3: Siste rest. For jeg blir garantert ikke ferdig med alt på to uker.

Det skal bli fantastisk å gå inn i 2022 uten å ha alt det som må fikses hengende over meg. På tre effektive uker skal jeg få unna det meste, så kan jeg kose meg med alt av hull som dukker opp resten av året, for hullete klær, det blir det ikke slutt på.

 

Vil du lese mer om Fikseklubben og hva du lærer?

Sjekk ut Fikseklubben