Slik fikser du regntøyet

Mar 30, 2023

Barna vokser kjapt, det betyr at regntøyet må byttes relativt ofte. Derfor er det fint å kunne bruke det som passer så lenge som mulig! I denne artikkelen deler vi et kjapt og effektivt fiksetips som gjør at regntøy med hull varer ut sesongen, minst.

Fikselapper redder regntøyet

Har regnbuksa fått et lite hull? Fortvil ikke, den kan reddes med fikselapper. Fikselappene er vannavstøtende og svært holdbare. For å fikse regntøy som er utsatt for mye vann (naturligvis) er det viktig å tenke på hvordan du fikser hullet.

Denne lappen har vært på regnbuksa to sesonger nå.

Fikselappene sitter godt så lenge vann ikke trenger inn på innsiden og gjør at limet løsner. Det er derfor viktig å feste en fikselapp på utsiden av hullet og en på innsiden, da holder du området tørt.

 

Klistre en fikselapp på innsiden av regntøyet for å unngå vann på innsiden.

For at den skal sitte ekstra godt er det viktig å klippe den til en sirkel som er litt større enn hullet. Klem den godt fast fra innsiden og utsiden og la regntøyet ligge ubrukt i 24 timer, da vil de feste seg godt og holde over lengre tid.

Denne måten å reparere regntøy på er effektivt, holdbart og rimlig. Du får kjøpt to fikselapper til 79 kr i Fiksebutikken. De finnes i mange fine farger.

Kjøp fikselapper her

Det er viktig å forstå at dette ikke er evigvarende, men vi har fikset på denne måten flere ganger og det ene regntøyet har gått gjennom både vår og høst og skal få bli med på nok en vår.

Fikselappene kan også brukes på flere jakker, du kan lese mer om hvordan vi har brukt de til å fikse dunjakker i dette blogginnlegget.

Vil du lese mer om Fikseklubben og hva du lærer?

Sjekk ut Fikseklubben