En bærekraftig garderobe

Jun 03, 2021

Bærekraftige klær er i vinden som aldri før! Men vet du at de mest bærekraftige plaggene, de henger allerede i garderoben din! Det er derfor vi er så opptatt av at du skal ta vare på plaggene dine, fiks små og store slitasjer, tilpass klær som ikke passer lenger og redesign plagg du er blitt lei.

Vi har i snitt 359 plagg i garderoben, 359 plagg som ønsker å bli brukt!

Tilpasning er også klesfiksing

Den buksa som har krympa i skapet kan kjapt bli litt større ved å endre på linningen og sy i nytt panel i sidene. Og den barnebuksa som har blitt for liten, den kan bli to størrelser større kun ved å sy i et nytt parti på knærne! Alt vi snakker om her er absolutt ikke vanskelig. Vi lærer deg hvordan i Fikseklubben.

Så enkelt gjør du buksa videre i livet.

Klesfiksing

Å fikse klær kan du gjøre både usynlig og synlig. Bruker du tråd i matchende farge og fikser plagget før det får en stor slitasje, da er det ingen som ser at du har fiksa det. Men dersom du har en stor slitajse eller bare ønsker å gjøre fiksinga godt synlig, da kan det gjøres pent! Vi har fiksa flere plagg som har blitt finere etter vi har gått banans med det. La oss omfavne slitasjene og oppgradere plaggene!

Enkel brodering kan se imponerende ut

Redesign

Redesign er GØY! Når du først har lært deg hva du bør tenke på, hvilke sømmer du kan klippe over og hvordan du endrer snittet op klærne uten å ødelegge de, da kan du kose deg! Plutselig kan du se etter brukte plagg i god kvalitet og fine farger, perfekt passform og plagg er ikke like viktig lenger. En kjole kan enkelt bli til en topp og skjørt og en buksa forvandles kjapt til en shorts eller et skjørt. Det er kun fantasien som setter grenser! Vi har laget mange hjelpevideoer på hvordan du redesigner plagg i Fikseklubben, se de og lær deg den grunnleggende kunnskapen.

Fra bukse til shorts

Finnes det nye klær som er bærekraftige?

Ja! Det finnes mange som selger klær av god kvalitet og bra materialer. Men hvis du virkelig vil ta et bærekraftig valg når du vil ha noe nytt, da kan du sy det selv av gjenbrukstekstiler! Det bugner av nydelige duker, gardiner og sengetøy på både finn.no, tise, og bruktbutikker, Kanskje finner du et nydelig stoff i ditt eget skap? I Fikseklubben har vi laget mange enkle og fine oppskrifter til deg som ønsker å sy klær av gjenbrukstekstiler. Vi guider deg trygt gjennom hele prosessen, det passer for både nybegynnere og viderekommende.

Basic T, et enkelt mønster som kan tilpasses.

Hvis det er årevis siden sist du sydde, fortvil ikke! Vi har en egen modul som heter Sytips. Her finner du alt du må kunne for å lykkes med ditt syprosjekt. Hvis du vil lære deg å sy klær, se disse videoene så kommer du langt. Sytipsene er laget av dyktige Caroline som er utdannet klesdesigner, hun har kunnskapen du trenger for å lykkes.

Lillesøsters seleskjørt, hacket til kjole.

 

Kunne du tenkt deg å ha en bærekraftig garderobe? Det er mulig! Alt du har sett i dette blogginnlegget lærer vi deg i Fikseklubben. Enkle  videoer og detaljerte oppskrifter guider deg trygt gjennom klesfiksing, tilpasning og søm av nye klær laget av gjenbrukstekstiler.

Les mer om Fikseklubben her

Vil du lese mer om Fikseklubben og hva du lærer?

Sjekk ut Fikseklubben